Такмичења ученика

Резултати такмичења 2020-21.

РЕЗУЛТАТИ НА ТАКМИЧЕЊИМА И КОНКУРСИМА УЧЕНИКА И НАСТАВНИКА ОШ „СВЕТОЛИК РАНКОВИЋ“ У ШКОЛСКОЈ 2020/21. ГОДИНИ

СРПСКИ ЈЕЗИК И ЈЕЗИЧКА КУЛТУРА

Наставница Маријана Милосављевић

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

Николина Ћаласан 8/1 -2. место,

Исидора Миловановић 8/2 – 3. место

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ

У недељу, 16.5.2021. године у Крагујевцу је одржано окружно такмичење из српског језика и књижевности. Николина Ћаласан је освојила 2. место.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

На Републичком такмичењу из српског језика, које је одржано 30. маја у Београду, Николина је показала изузетно знање и освојила 2. место, са 19 од 20 поена.

ФИЗИКА

Василије Рончевић 8/2 се са освојених 80 бодова на општинском такмичењу из физике пласирао на окружно такмичење.

ВЕРСКА НАСТАВА

На општинском нивоу такмичења из верске наставе- православног катихизиса учествовала је екипа ОШ „Светолик Ранковић“: Ана Манчевић 7/3, Ирина Плећевић 7/3 и Георгије Марковић 7/3, предвођени вероучитељем Момчилом Јагодићем. Екипа се пласирала на окружно такмичење, показавши одлично знање из веронауке.

ТРЕЋЕ МЕСТО НАШИХ МАЛИХ ФУДБАЛЕРА

У петак, 11.6.2021, Спортски центар „Шумадија“ је , по први пут организовао меморијални турнир у малом фудбалу „Проф. Душан Круљ“. Екипа састављена од наших најбољих фудбалера 3. и 4. разреда освојила је 3. место после храбре и равноправне борбе.

НАГРАДНИ КОНКУРС ЈКП „БУКУЉА“

Поводом 22.марта- Светског дана воде, ЈКП „Букуља“ организовало је наградни конкурс “ ЈКП Букуља- увек уз своје грађане“. На овом конкурсу успешни су били ученици наше школе:

1. награду за анимацију освојили су: Михаило Ђокић 6/1 и Лана Паповић 7/1, а 2. награду за ликовни рад Хелена Продановић 3/2.

Запослени у ЈКП „Букуља“ су у нашу школу донели захвалнице и књиге за ученице Хелену Продановић 3/2 и Лену Марићевић 4/3, које су освојиле 2. награду на конкурсу. Другарима из њихових одељења уручени су слатки пакети, дар “ Фортуна“ маркета и Компаније „Књаз Милош“.