Летопис

Манифестација „Дани Светолика“

20. јан 2023. | Летопис

Манифестација „Дани Светолика“

Овогодишња Манифестација „Дани Светолика“ трајала је од 2. до 8. децембра 2022. године. Осмишљена је тако да у њену реализацију буде укључен што већи број ученика, наставника и родитеља. Такође се водило рачуна да активности буду разноврсне и прилагођене потребама свих ученика.

У програм су биле уврштене спортске игре, такмичења у цртању, писању, рецитовању и изражајном читању, квиз знања, креативне радионице за израду украса и колача. Изведен је угледни сараднички час „Религије“.

Централна активност, као и сваке године, била је приредба ученика од првог до осмог разреда која је била посвећена стогодишњици рођења Душка Радовића.  Овај писац обележио је српску књижевност и културу на јединствен начин. Својим афоризмима, стиховима, телевизијским и радио-емисијама обојио је живот многих генерација. Да није било Душка Радовића, не би било страшног лава, ни плавог зеца, ни капетана Пиплфокса. Не бисмо знали „да је срећа мала, обична и неупадљива и многи не умеју да је виде.“

Приредба је изведена у холу школе, а велики број гостију, међу којима су били родитељи, колеге пензионери, представници ШУ и градских институција, препознао је и похвалио залагање и напор да и овогодишња  манифестација буде успешно реализована.

О свим активностима извештавале су локалне телевизије ТВ „Сунце“ и РТВ „Шумадија“